Maakt jouw woning al gebruik van led panelen? Ledpanelen zijn platen met hier meerdere led lampjes in verwerkt. Hierdoor geeft het led paneel dus een diffuus licht, of, simpel gezegd, een egaal verspreid licht. Dit klinkt misschien een beetje als een TL lamp, maar bij led verlichting in een led paneel kijk je niet direct in de lichtbron. Hierdoor is dit een veel prettigere lamp om naar te kijken. Nu zul je je misschien afvragen waarom het zo voordelig is om een led paneel aan te schaffen, dus om je een handje te helpen hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Minder energiekosten door aanschaf led panelen

Een groot voordeel van het nemen van deze panelen is dat ze erg energiezuinig zijn. Normale, traditionele TL verlichting verbruikt namelijk vrij veel energie, en dit kun je enorm verminderen door ledpanelen aan te schaffen. Deze verbruiken namelijk maar liefst 75% minder energie dan de ouderwetse TL verlichting. Bovendien hebben led panelen een veel langere levensduur. Ze gaan jarenlang mee, dus na het aanschaffen van deze panelen zul je niet snel meer op zoek hoeven gaan naar nieuwe. Ze hebben maar liefst zo’n 50.000 branduren, wat ook wel gelijk staat aan bijna 20 jaar.

Kwalitatief goed en diffuus licht met led panelen

De ledpanelen hebben naast deze vele voordelen ook het grote voordeel dat ze goede kwaliteit licht geven. De opbrengst van deze panelen is kwalitatief heel erg goed, waardoor de ruimte er niet goedkoop of slecht verlicht uitziet. Daarnaast flikkeren de panelen niet, wat wel soms het geval is bij TL verlichting. Dit is erg vervelend, en ook is het licht dan uit TL lampen niet altijd goed, diffuus licht. Gelukkig is dit wel het geval bij led panelen, dus ben je ervan verzekerd dat je een prachtig verlichte ruimte krijgt!