kapstok ideeën

Hier kun je lezen hoe je op de leukste manieren je kapstok kunt vormgeven. Wil je een kapstok in je hal ophangen? Dan moet je rekening houden met de grootte van je hal en welke kapstok het meest praktisch en compact is. In deze blog kun je super leuke inspiratie opdoen, blijf daarom lezen. Alle kapstok ideeën zijn DIY, dus stroop je armen maar uit de mouwen!

DIY wandkapstok

Met smalle houten latten, geschilderd of niet, kun je een superleuke kapstok maken! Timmer de houten latten horizontaal op je wand, en timmer en voorzie deze latten van grote hakken. Hang je jassen erop et voila! Een eenvoudig, maar een luxe ogend kapstok idee!

diy kapstok

Kledingroede aan het plafond

Een kledingroede aan het plafond monteren is natuurlijk ook een leuke manier om een praktische kapstok te creëeren. Dit kun je op veel verschillende manieren uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan houten stokken, leren banden, koperen buizen, touw of andere materialen. Met dit kapstok idee kun je alle kanten op gaan en creëer je de uitstraling die jij wilt: luxe, industrieel of Scandinavisch.

plafond kapstok

Kapstok met opbergruimte

Als je ruimte wilt inwinnen en een kapstok wilt plaatsen, is de beste oplossing simpelweg een kapstok met opbergruimte! Dit kapstok idee komt in veel woningen, vooral in de slaapkamers voor. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je ook andere spullen kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan schoenen, sjaals, handschoenen. Maar ook sleutels, boeken, plantjes of parfum. Onder de kapstok kan je een ruimte creëren maar ook boven de kapstok kan je een plank plaatsen waardoor je bovenop de kapstok nog spullen kwijt kan. Ideaal voor een wat kleiner huis of een studio, waar je creatief met de ruimte moet zijn.

opbergruimte

Kapstok van steigerbuizen

Hou je van de industriële look voor bij je interieur? Of is je gehele woning industrieel? Dan is de DIY kapstok van steigerbuizen een superleuk idee voor jou! Je kunt steigerbuizen op diverse manieren gebruiken. Hang het verticaal op met haken, of horizontaal. Alles is mogelijk! Je kan het ook voor andere meubels of accessoires in je woning gebruiken zodat dit terug komt in je interieur.

Steigerbuis kapstok

Boom tak als kapstok of kledingrek

Dit is een moderne en prachtige oplossing om je een extra kapstok of kledingrek te plaatsen. Je hebt gewoon een simpele tak, uit bijvoorbeeld het bos en een stevig touw nodig, et voila! Je betoverende tak kapstok hangt in de gewenste ruimte! Kies wel voor een tak die er gezond uitziet, spray het ook tegen vervelende insecten. Hoe leuk is dit kapstok idee?!

tak als kapstok

Losse elementen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om losse elementen zoals haken te kopen en deze verspreid over de muur te hangen. Zo hang je op de ene haak een hoed, aan de andere een sjaal en aan een andere je jas. Dit ziet er speels uit en je kunt er zelfs voor kiezen om verschillende soorten haken te gebruiken voor een nog speelser effect.

losse elementen kapstok

Antieke kapstok

Kijk je ogen eens uit in een kringloop. Vaak vind je hier super gave antieke kapstokken die je daarna zelf kunt pimpen, met een linkje verf of na een beetje opschuren maak je er zo iets moois van en is het een ideale toevoeging aan jouw interieur. Niet alles wat je koopt hoef je in die staat op te hangen, alles valt te repareren of te pimpen. Zo kun je ook andere, blitse haakjes plaatsen op een antieke achterkant.

antieke kapstok