washok inrichten

Beschikt je woning over een aparte washok of is er geen extra ruimte voor een waskamer? Lees deze blog als je wilt weten hoe je optimaal gebruik kan maken van je woning om toch een hoekje te creëren voor je was bezigheden. Wassen kan een stuk prettiger zijn als de ruimte goed is ingericht. Je washok zal dankzij deze tips een gehele metamorfose ondergaan! Of je nou een klein hokje hebt voor de was, of juist een hele waskamer. In deze blog zal je lezen hoe je je hele kleine, of juist hele grote wasruimte kan indelen, zodat je er optimaal gebruik van kan maken!

Ga de hoogte in

Heb je geen ruimte meer in je washok? Boven de wasmachine is er vaak genoeg plek om dingen op te plaatsen. Je verliest ook geen ruimte als je de hoogte in gaat! Denk bijvoorbeeld aan een wasdroger die je op je wasmachine kunt plaatsen, of een kast waar je de was in kwijt kan. Dit kan je op een zeer moderne manier aanpakken. Stapel het op en bouw er eventueel een kast omheen. Dit zal het totale plaatje zeer fraai laten ogen. Niet alleen is het leuk voor je wasruimte, maar het is ook zeer praktisch. Je wint er ruimte mee.

wasmachine en droger in washok

Slimme plaatsing wasdroger en wasmachine

Vaak nemen de wasdroger en wasmachine erg veel ruimte in, waardoor je veel ruimte in je woning verliest. Dit kun je eenvoudig veranderen. Maak gebruik van een praktische kast ombouw. Deze kast komt om de wasmachine en wasdroger heen. Uiteraard kun je ook andere dingen kwijt in deze kast, waardoor je nog meer ruimte in je woning bespaart! Je washok zal zeer opgeruimd ogen omdat alles mooi opgeborgen is. Als je een kast of meerdere kasten om je wasdroger, wasmachine en andere meubelstukken bouwt, zal dit je gehele wasruimte één thema geven. Dit wordt tegenwoordig als zeer chique gezien. Ook ziet het er erg netjes, strak en opgeruimd uit. Je kan dit heel makkelijk zelf op maat bouwen, maar je kan het ook laten bouwen.

Laden en kasten

Wat ook een goede en veel voorkomende oplossing is, zijn laden en kasten. Dit lijkt een beetje op een ingebouwde wasmachine en wasdroger, maar deze oplossing is meer voor strijkplanken, strijkijzers et cetera. Dankzij de laden en kasten kun je gemakkelijk deze attributen in je slaapkamer, op zolder of in de badkamer opbergen.
Uiteraard kan dit ook in andere ruimtes. Laden en kasten kunnen verrassende oplossingen bieden voor vervelende problemen. Denk aan apparaten die bij de was horen, zoals een strijkijzer, strijkplank of stomer. Deze attributen kun je eenvoudig wegwerken in een lade of in een kast. Denk bijvoorbeeld aan een lade speciaal voor de strijkplank, wanneer je de lade opentrekt dat de strijkplank automatisch uitklapt. Ook kun je eenvoudig wasmanden aan de binnenkant van een kastdeur bevestigen. Je washok zal zeer compact zijn!

handige indeling washok

Droogrek

Heb je moeite met het opbergen van de was? Heb je bijvoorbeeld droogrekken in de slaapkamer, in de gang of in de tuin staan. Dit is geen probleem natuurlijk, maar de meeste mensen vinden dit niet fijn als er visite is. Dit heeft verschillende redenen. Een droogrek is gelukkig makkelijk te verplaatsen. Wat een erg handige plek is voor de droogrek, is onder een raam. Heb je bijvoorbeeld een raam in je washok? Dan kun je het rek eenvoudig bevestigen aan de onderste raamstijl. Je kunt het gemakkelijk opklappen als je het niet nodig hebt, bij gebruik is het enige wat je hoeft te doen deze te laten zakken.

Decoratie

Je kan je washok ook erg mooi decoreren, zodat ook deze ruimte 1 mooi geheel wordt. Dankzij de handige tips heb je wat ruimte kunnen besparen. Creëer een gezellige sfeer in de washok. Zo kun je ook altijd met plezier de was doen. Denk bijvoorbeeld aan gezellige versiering en leuke sfeer verlichting. Je kunt de kasten versieren, maar je kunt ook gezellige lampen of lichtjes toevoegen aan de ruimte.

Dankzij deze tips weet je hoe je je krappe washok kunt omtoveren tot een compacte en gezellige wasruimte!