schuur inrichten

Heb je een schuur in je tuin of rondom je woning staan, maar weet je niet hoe je optimaal gebruik kan gaan maken van de ruimte? Lees dan deze blog als je er achter wilt komen hoe je je schuur handig kan inrichten! Vooral als je je schuur wilt gebruiken als een werkruimte is dit artikel zeer gunstig voor jou. Je zal namelijk je schuur zo inrichten, dat je er nooit meer uit wilt gaan!

Veel mensen zien de schuur als een plek om alle spullen die ze jaren niet gebruiken in op te bergen. Als je dit al doet maak je al niet efficiënt gebruik van de ruimte. Dit is zeer zonde, begin daarom vandaag nog met het inrichten van je schuur!

Zorg voor voldoende verlichting

De meeste schuren geven de mogelijkheid om ingericht te worden als werkplaats. Het belangrijkste is dat je beschikt over voldoende licht. Dit kan natuurlijk licht zijn, maar ook licht van goed schijnende lampen. Hierna is het belangrijk dat er überhaupt ruimte is voor onder andere het opbergen van spullen. Als je denkt dat je geen extra verlichting nodig hebt, omdat je schuur toch al beschikt over veel ramen heb je het mis. In de wintertijd zijn de dagen kort, en heb je misschien toch extra verlichting nodig. Zorg er dan voor dat er elektriciteitsvoorziening in de schuur is.

verlichting in de schuur

Ruim op en doe een grote schoonmaak

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ruimte inwint in je schuur. Start een grote schoonmaak en sorteer alle spullen. Bekijk alle spullen met een kritische blik, heb je dit nou echt nodig? Bepaal of je de spullen daadwerkelijk gebruikt. Je zal na deze grote schoonmaak aanzienlijk verschil zien in de ruimte. Ja! Dit is echt jouw schuur, ruim he? Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om afscheid te nemen van spullen, je spullen kun je een nieuw leven geven door ze tweedehands te verkopen. Iemand anders kan de waarde van deze spullen inzien en erg blij worden met de spullen. En jij zult uiteindelijk blij zijn met de ruimte die je overhoudt door alle spullen die nu weg zijn!

Efficiënt gebruik maken van ruimte

Denk kritisch na of je wel efficiënt gebruik maakt van de ruimte in je schuur. Vele mensen maken namelijk niet efficiënt gebruik van de ruimte in hun schuur. Als je je schuur optimaal wilt inrichten, moet je wel in de eerste instantie beschikbare ruimte hebben in de schuur. Als je bijvoorbeeld geen ruimte meer hebt, kan je altijd de hoogte in!  Hang kasten of planken op en benut deze ook. Denk logisch na, kijk kritisch naar de muren, dan moet het zeker goed komen! Het inrichten van je schuur is een leuke klus en triggert je creativiteit. Gereedschap hoeft niet altijd in kisten te zitten, denk aan magnetisch ophangen of aan haakjes. Dit is niet alleen handig, je maakt optimaal gebruik van de ruimte en het ziet er ook nog eens super stijlvol uit. Bij een schuur hoort gereedschap dus waarom zou je dit niet uitstallen?

werkruimte schuur

Werkruimte creëren

Kun je alle hokjes nu aanvinken? Dan is het hoogst tijd om te beginnen om je schuur in te gaan richten als werkplaats. Je kunt veel creatieve DIY technieken toepassen. Maak een mooie houten werkblad, dit kan ook gewoon uit de winkel. Onder je werktafel kan je ook opbergruimte creëren. Dit kan je voor alle gereedschap gebruiken.

Aankleding

Is je schuur nu heel saai en leeg geworden? Of juist heel erg industrieel? Dan kan je het met je oog voor interieur nog een stukje mooier maken. Plaats een leuke plant of een groot schilderij. Dit breekt de uitstraling van een saaie schuur en maak je er echt een gezellige werkplek van.