tv kabels wegwerken

Het ziet er niet mooi uit er achter je tv kabels uitsteken of zichtbaar zijn. Een doorn in het oog voor de interieur liefhebber. Een televisie kun je op verschillende manieren plaatsen, je kan het monteren aan de muur, op een meubelstuk zetten of in een cinewall laten plaatsen. Hoe je je televisie wilt hangt af van je smaak. Het ophangen van een televisie brengt voordelen met zich mee. Je kan namelijk zelf de kijkhoogte en kijkhoek bepalen. Nu blijft er een probleem over, namelijk het verbergen van de kabels. Je kunt de tv aan een beugel hangen. Maar dan is er nog niet nagedacht over het verbergen van de kabels, daarom geven wij je een aantal tips!

Kies voor een kabelgoot

Met behulp van een kabelgoot is het mogelijk om zichtbare kabels wegwerken. Als je een TV aan de muur hangt, moeten de kabels onder te TV langs naar de stopcontacten lopen. Deze kun je wegwerken met behulp van een kabelgoot. Dit kun je aanschaffen in de kleur, stijl en het formaat dat je wilt. De kabelgoot kun je eenvoudig bevestigen aan de muur, met behulp van lijm of plakkertjes. Je hoeft dus niet te boren. Het eindresultaat zal strak en fraai ogen omdat de kabelgoot dezelfde kleur is als je muur. Van een afstandje zie je er dus niks van!

kabelgoot

Valse wand, een idee?

Veel mensen hangen hun tv aan de muur, dit ziet er strak en modern uit. Een kabelgoot steekt natuurlijk wel iets uit en is daarom voor velen niet de ideale oplossing. Bovendien hangen er tegenwoordig niet alleen snoeren langs de televisie, hele chromecasts, apple tv’s and spelconsoles moeten weggewerkt worden. Een valse wand bouwen kan de oplossing zijn. Het lijkt dan aslof de tv aan de muur hangt maar eigenlijk zit er een soort dubbele wand waar de snoeren tussen vallen, ideaal!

valse tv wand

Laat een cinewall maken!

Als je je tv hebt opgehangen maar je ergert aan de kabels en snoeren die uitsteken, kun je er ook voor kiezen om een cinewall te laten maken. Er wordt dan een soort voorzetwand voor je muur geplaatst. Deze wordt op maat gemaakt, hierdoor ziet het er erg strak uit. Het is zelfs mogelijk om hier een sfeerhaard of kast in te laten monteren. Het kost wat meer, maar ziet er wel fantastisch uit!

tv wand

Heb je al een kabelbox?

Een kabelbox is niet nieuw en ook niet zo origineel. Maar het is en blijft gewoon de meest simpele en handige manier om je kabels te bundelen en weg te werken. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een leuke mand gebruiken als je de boxen in de winkel niet mooi vindt.

Laadlade, een innovatief idee!

Eén lade van bijvoorbeeld je tv meubel kun je gebruiken om alle snoeren weg te werken. Een lange stekkerdoos met genoeg gaten voor alle apparaten rondom je televisie maken dit erg makkelijk.

draadloze tv

Draadloos is de toekomst!

Heb jij ook genoeg van alle kabels en snoeren? Draadloze apparaten zijn de toekomst! Heel veel apparaten kun je tegenwoordig ook draadloos aansluiten of opladen. Wanneer je van plan bent om nieuwe apparaten te kopen, denk hier dan goed over na. Dit maakt de afwerking van de snoeren een stuk makkelijker en je interieur een stuk mooier!