tv kabels wegwerken

Het oogt niet mooi als er achter je tv kabels uitsteken of zichtbaar zijn. Een doorn in het oog voor de interieur liefhebber. Een televisie kun je op verschillende manieren plaatsen, je kan het bijvoorbeeld monteren aan de muur, op een meubelstuk zetten of in een cinewall laten plaatsen. Hoe je je televisie wilt hangt af van je smaak. Het ophangen van een televisie brengt voordelen met zich mee. Je kan namelijk zelf de kijkhoogte en kijkhoek bepalen. Nu blijft er een probleem over, namelijk het verbergen van de kabels. Het hangen van de tv aan de muur kan met behulp van een tv ophangbeugel. Maar dan is er nog niet nagedacht over het verbergen van de kabels. In deze blog kun je alle oplossingen en tips terugvinden voor het verbergen en wegwerken van de kabels van je tv. Van kabelgoot tot valse wand.

Kies voor een kabelgoot

Met behulp van een opbouw kabelgoot kan je zichtbare kabels wegwerken. Als je een TV aan de muur hangt, moeten de kabels onder te TV langs naar de stopcontacten lopen. Deze kun je wegwerken achter een kabelgoot. Dit kun je aanschaffen in de kleur, stijl en formaat naar jouw voorkeur. De kabelgoot kun je eenvoudig bevestigen aan de muur, met behulp van lijm of plakkertjes. Dus je hoeft niet te boren. Het eindresultaat zal zeer strak en fraai ogen omdat de kabelgoot bij voorkeur dezelfde kleur is als je muur. Van een afstandje zie je er dus niks van!

kabelgoot

Valse wand, een idee?

Veel mensen hangen hun tv aan de muur, dit ziet er strak en modern uit. Een kabelgoot steekt natuurlijk wel uit en is voor sommigen niet de ideale oplossing omdat ze het nog strakker willen hebben. Bovendien hangen er tegenwoordig niet alleen snoeren langs de televisie, hele chromecasts, apple tv’s and spelconsoles moeten weggewerkt worden. Een valse wand bouwen kan de oplossing zijn. Het lijkt dan aslof de tv aan de muur hangt maar er zit een soort dubbele wand waar de snoeren tussen vallen.

valse tv wand

Plaats je televisie in een wand of kast

Als je je tv hebt opgehangen maar erg ergert aan de kabels en snoeren die uitsteken, kun je de televisie ook in een wand of kast plaatsen. Je kan je TV dan hierin ophangen. Het resultaat kan erg mooi zijn, je moet er alleen wel eventjes tijd aan besteden. Een wand zal een zeer mooi resultaat geven, het zal lijken op een cinewall. Je kan er ook uiteraard voor kiezen om een cinewall te plaatsen! Hier zullen de snoeren en kabels ook netjes weggewerkt worden. Hier kun je ook een prachtige haard bij combineren. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van cinewalls. Als je dit zelf wil doen is het namelijk best een karwei.

tv wand

Heb je al een kabelbox?

Een kabelbox is niet nieuw en ook niet zo origineel. Maar het is en blijft gewoon de meest simpele en handige manier om je kabels te bundelen en weg te werken. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een leuke mand gebruiken als je de boxen in de winkel niet mooi vindt.

Laadlade, een innovatief idee!

Eén lade van bijvoorbeeld je tv meubel kun je gebruiken om alle snoeren naartoe te werken. Een lange stekkerdoos met genoeg gaten voor alle apparaten rondom je televisie.

draadloze tv

Draadloos is de toekomst!

Heb jij ook genoeg van alle kabels en snoeren? Draadloze apparaten zijn de toekomst! Heel veel apparaten kun je tegenwoordig ook draadloos aansluiten of opladen. Wanneer je van plan bent om nieuwe apparaten te kopen, denk hier dan ook aan. Dit maakt de afwerking van de snoeren een stuk makkelijker en je interieur een stuk mooier!