Het verkopen van uw bedrijfspand kan een flinke klus zijn. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden en u kunt gemakkelijk verdwalen in het proces. Om u te helpen bij het verkopen van uw bedrijfspand, hebben we deze handleiding voor het verkopen van uw bedrijfspand samengesteld. Het omvat alles, van wat u moet weten voordat u verkoopt, hoeveel u voor een verkoop mag verwachten en meer. Deze gids leidt u door de stappen van het verkopen van uw bedrijfspand en beantwoordt alle vragen die u onderweg tegen kunt komen.

Wat is het proces van het verkopen van een bedrijfspand?

Als het gaat om de verkoop van een commercieel onroerend goed, kan het proces ingewikkeld en langdurig zijn. Een commercieel onroerend goed wordt meestal verkocht via een veiling of een onderhandse verkoop. Het proces van de verkoop van een bedrijfspand begint met de beslissing van de eigenaar van het bedrijfspand om zijn bedrijf te verkopen. Ze moeten beslissen wat ze met deze verkoop willen bereiken, hetzij door opnieuw te investeren in een ander bedrijf of door een aanbod van potentiële kopers te ontvangen. De volgende stap is het bepalen van hun vraagprijs voor het onroerend goed en het vervolgens op de juiste manier te koop aanbieden. Dit omvat het adverteren via kranten en tijdschriften, het gebruik van online platforms zoals websites, sociale media en e-mailmarketingcampagnes, evenals het gebruik van makelaars indien nodig. Zodra potentiële kopers voor hun eigendom zijn gevonden, beginnen de onderhandelingen tussen hen en de verkoper voordat

Wat zijn de verschillende manieren om uw bedrijfspand te verkopen?

Of u nu een verhuurder of een huurder bent, het proces van het verkopen van uw bedrijfspand kan moeilijk zijn. Dit geldt vooral als u veel eigendommen heeft. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een lijst samengesteld met de verschillende manieren om uw bedrijfspand te verkopen.

1) Zelf verkopen: Als u niet in de markt bent voor een belegger, dan is dit waarschijnlijk de beste optie voor u. U kunt potentiële kopers benaderen of een agent inschakelen om er een te vinden.

2) Vermelding bij een makelaar: makelaars zijn meestal duurder dan particuliere verkopers, maar ze kunnen u helpen met marketing, onderhandelingen en het vinden van kopers. Zij zorgen ook voor alle juridische aspecten van de verkoop van uw eigendom, terwijl u zich concentreert op het runnen van uw bedrijf of het beheren van andere eigendommen die mogelijk deel uitmaken van uw portefeuille.

3) Verkopen aan een grote investeerder zoals Damborg.

Hoe vindt u een koper voor uw bedrijfspand?

Er zijn veel manieren om een koper voor uw commercieel vastgoed te vinden, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat u het werk zelf moet doen en ervoor moet zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt. Tips en trucs voor het verkopen van uw bedrijfspand:

– Overweeg het gebruik van makelaars die gespecialiseerd zijn in commercieel onroerend goed. Ze zijn misschien niet zo duur als andere professionals, maar ze zullen u meer gedetailleerde informatie geven over hoe u uw eigendom kunt verkopen.

– Zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft voordat u uw eigendom te koop aanbiedt, want het kan even duren voordat potentiële kopers het tegenkomen en hierover contact met u opnemen.