Vintage meubels en andere spullen raken steeds meer in. Mensen houden van herinneringen ophalen en nostalgische gevoelens en die roepen vintage meubels en kisten zeker op. Vintage kisten kunnen niet alleen een leuk decorstuk zijn, maar ook een handige functie hebben. In deze teksten gaan we het specifiek hebben over vintage kratten. Deze kratten geven je meteen een oude markt of melkboer gevoel. Vintage kratten zijn kisten, maar dan zonder een deksel of deur erop. Hierin kun je spullen kwijt of je maakt er een leuk decorstuk van. Met vintage kratten kun je allerlei kanten op.

 

Een vintage krat is een goede toevoeging aan de kamer

Een vintage krat is een oude krat, meestal al ouder dan 30 jaar, die je kamer meteen een nostalgische look geven. In vintage kratten, die vaak gemaakt zijn van hout, werden bijvoorbeeld melkflessen meegenomen door de melkboer of er werden etenswaren in verzameld. Nu gebeurt dit niet meer, maar een vintage krat kan op veel manieren leuk gebruikt worden in je huis. Leeg er bijvoorbeeld warme dekentjes in en zet het naast je bank neer. Of verzamel er je favoriete whiskyflessen in. Ook platen staan er prachtig in en maken het nog meer vintage. Dit zijn maar een aantal leuke ideeën, je kunt er nog veel meer mee doen.

 

Tips voor het kopen van de beste vintage houten krat

Als je een vintage houten krat gaat kopen, dan hebben wij een paar tips voor je die we je willen meegeven. Check bijvoorbeeld altijd de kwaliteit van de krat. Het hout kan bijvoorbeeld zijn gaan rotten of het is niet meer helemaal stabiel. Het liefste wil je natuurlijk een stevige houten krat. Vind je echt belangrijk dat de krat vintage is? Probeer dan achter de herkomst te komen. Dan weet je wanneer de krat gemaakt is en hoe oud deze is. Meestal kun je dit ook al aflezen aan gebruikssporen of afwerking.