pvc vloer laten leggen

Een vloer is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Het moet prettig zijn, het moet de ruimte opfleuren en beschermen tegen schadelijke invloeden zoals vocht, geluid of stof. Tegenwoordig word je niet alleen geconfronteerd met goedkoop vinyl of linoleum maar ook met bamboe vloeren die weliswaar duurder zijn dan andere materialen maar uiteindelijk veel meer waarde hebben.

PVC vloeren worden steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer in huis. Dit komt doordat PVC vloeren steeds beter worden en er veel verschillende soorten van zijn. Zo is er een PVC vloer die waterdicht is, waardoor deze geschikt is voor ruimtes zoals de badkamer of keuken. Daarnaast zijn er ook PVC vloeren verkrijgbaar in hout- en steendessins, wat ervoor zorgt dat je altijd iets vindt wat bij jouw interieur past. Ga je een PVC vloer laten leggen, dan ben je verzekerd van een prachtige vloer!

Eiken laminaat blijft populair

Laminaat blijft erg populair. Uit onderzoek blijkt dat dit komt doordat het erg duurzaam is en een luxe uitstraling geeft aan je huis. Laminaat bestaat vaak ook nog eens uit meerdere lagen waardoor de vloer extra stevig wordt en er geen vochtproblemen zijn binnenshuis.

Natuurlijk hout of marmoleum?

Marmoleum, of beter bekend als naturel parket, is populair door haar prachtige afwerking in authentieke design. Het is een natuurlijk product dat bestaat uit hars, lijnolie en kalk. Door deze samenstelling is marmoleum slijtvast, geluiddempend en brandwerend. Ook neemt het geen vocht op waardoor er weinig onderhoud aan vereist wordt.

Bamboe als duurzame optie

Een andere duurzame optie is bamboe. Bamboe groeit snel en kan daarnaast ook goed tegen insecten- of schimmelinvallen. Daarnaast absorbeert het vocht en is het een zeer stug materiaal. Eén van de voordelen van bamboe als ondergrond is dat dit erg goed te combineren valt met hout of kunststof parket, wat er meestal ook nog eens uitziet alsof het gewoon hout betreft.