schutting ideeën en inspiratie

Ben je toe aan een nieuwe schutting in je tuin? Er zijn verschillende soorten schuttingen, ook kun je de schuttingen op verschillende manieren versieren of schilderen. Je zal het niet denken, maar een schutting is een belangrijk onderdeel van je woning. Je kijkt namelijk direct op je schutting uit als je naar buiten kijkt vanaf de eerste verdieping, ook de tweede, derde (of zelfs vierde). Ook mensen van buitenaf, je buren of voorbijgangers, zullen je schutting zien. Grijp dan ook de kans om er wat moois van te maken als je er de tijd voor hebt, of maak er tijd voor! Neem heerlijk de tijd om je schutting volledig naar jouw smaak op te knappen. Wil je heel graag je schutting doen, maar ben je inspiratieloos? In deze blog kom je hele leuke ideeën tegen die je kan gaan gebruiken. Maak je niet druk, want hier kun je alle leuke schutting ideeën lezen! Wil je dat de schutting echt in de ogen springt of wil je juist gaan voor een rustige en opvallende schutting? Lees verder als je alle opties wilt weten!

Wij hebben 5 prachtige schutting ideeën voor je verzameld, zodat jij eindigt met een prachtige tuin waar je je goed bij voelt.

Schutting gebruiken als rugleuning!

Een rugleuning? Hoe dan? Heel simpel! Een rugleuning komt natuurlijk niet zomaar, hiervoor moet je bankjes (of andere zitplekken) neerzetten die tegen de schutting aan staan. Is je schutting mooi en stevig, en heb je een lege plek over? Maak dan optimaal gebruik van je schutting en gebruik het gewoon als rugleuning! Creëer een gezellig hoekje in je tuin waar je heerlijk samen kunt zitten met vrienden of familie. Voeg nog wat mooie kussens toe zodat het gezellig wordt. Hang nog een bijpassende schilderij op et voila! Vind je dit geen leuk schutting idee? Maak je geen zorgen, wij hebben nog meer schutting ideeën voor jou!

Schutting als bank

Regenwater afvoeren met een waterbaan

Dit idee is zeer creatief en echt voor de liefhebber! Dit kan je ook volledig in je eigen smaak doen, gebruik de kleuren die je leuk vindt.

Je kan met behulp van dakgoten en regenpijpen je schutting omtoveren tot een waterbaan. Hierdoor kan het water opgevangen worden in een ton. Dit water kan je dan weer gebruiken! Als je een vijvertje in je tuin hebt voeg het water dan erin. Ook kan je de waterpijpen zo plaatsen dat het water direct het vijvertje in wordt geleidt. Dit schutting idee heeft een erg gezellige aanzicht, ook als het niet regent!

schutting idee regenwater

3D Schilderlijsten

Voor de creatievelingen en voor de mensen die van leuke muurversieringen houden is dit idee super leuk en uniek! Heb je veel aardappelkisten thuis? Gooi de aardappelkisten dan niet weg als dit idee je leuk lijkt! Op momenten als deze komen ze erg goed van pas! Als je geen aardappelkisten hebt, kan je ook gebruik maken van ander soort kisten. Of vraag aan je buren of vrienden in de buurt als ze nog een paar kisten in hun schuur hebben staan. Aardappelkisten zijn niet alleen handig voor aardappels, deze kunnen op veel andere manieren gebruikt worden. De aardappelkisten kunnen zeer eenvoudig omgetoverd worden in 3D-schilderijlijsten. Deze lijstjes kun je gebruiken voor onder andere verschillende planten of bloempotjes. Je kunt deze lijstjes zo indelen dat je allemaal verschillende thema’s hebt. De opmaak is geheel aan jou! Uiteraard kun je ook andere voorwerpen op in de lijstjes plaatsen. De kistjes kun je ook schilderen voor je ze ophangt.

Schilderlijsten voor de schutting

Verwelkom de vogeltjes

Als je de schutting op een geheel nieuw level wilt opvrolijken, raden wij je aan om gekleurde vogelhuisjes op te hangen. Niet alleen gezellig voor jou, maar ook voor de vogeltjes natuurlijk! Dit kun je op verschillende manieren doen. Timmer de vogelhuisjes in een verticale lijn naast elkaar op. Of onder elkaar in een horizontale lijn. Je kan het ook zigzaggend timmeren. De mogelijkheden zijn enorm!

De mogelijkheden zitten hem niet alleen in de positie, maar ook in de kleur. Verf de vogelhuisjes in leuke kleuren, allemaal 1 of verschillend. Je mag het totaal aanpassen naar jouw eigen smaak. Ook erg leuk voor de kinderen om deze te verven! Je zal hier zeker geen spijt van krijgen als je de vogeltjes in je gezellige vogelhuisjes terugziet.

Een regenboog van bloemen creeëren

Dit schutting idee is voor de bloemenliefhebber. Dit super prachtige schutting idee kan eigenlijk nooit slecht uitpakken. Een regenboog van je favoriete bloemen creëren is een droom voor vele! (Bijna) Iedereen houdt van bloemen die op kleur gesorteerd zijn! Dit schutting idee kun je bijvoorbeeld uitvoeren met hortensia’s, gerbera’s, tulpen of rozen. Dit zijn maar voorbeelden! Je kan je lievelingsbloemen gebruiken. Ook is het natuurlijk niet uitgesloten om neppe bloemen te gebruiken. Dit is ook een zeer leuk idee voor in de voortuin, zodat andere mensen ook jouw prachtige schutting idee kunnen bewonderen als je dat wilt!

schutting regenboog van bloemen